Karianne Tung utnevnt som Norges digitaliseringsminister i nye regjeringsendringer

Norge får en egen digitaliseringsminister med fokus på AI.

Karianne Tung utnevnt som ny statsråd. Foto: Terje Heiestad

Artikkel: Redaksjonen, EHiN
Dato: 17. oktober, 2023


Statsminister Jonas Gahr Støre byttet ut statsrådene sine. Disse endringene skjer en måned etter at Arbeiderpartiet opplevde et nederlag i kommune- og fylkestingsvalget. Karianne Tung har blitt utpekt som landets første digitaliseringsminister og vil få sitt eget departement dedikert til digitalisering.

Tidligere regjeringer, inkludert Erna Solbergs regjering, hadde flere ministre som delte ansvaret for digitaliseringen av landet, som Nikolai Astrup og Linda Hofstad Helleland. Imidlertid valgte statsminister Støre å droppe denne posisjonen da han tiltrådte i 2021.

Tung har også tidligere vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i 2013-2017. I den perioden satt hun i Helse- og omsorgskomiteen og transport- og kommunikasjonskomiteen.