Skip to content

Recommended podcasts

 • BigMed - The Key to Precision

  Eivind Hovig, Professor and leader of Center for Bioinformatics at the University of Oslo, with Silvija Seres at LørnTech. What is the societal significance of precision medicine? How much do we know about the genetics of the Norwegian population? In this episode, Eivind and Silvija discuss how mutations in cancer interact with the immune system and predictions on how we can manipulate such mutations.

 • Norde - Corona app (FHI) - Bør vi bruke den eller er den en trussel mot vårt privatliv?

  Folkehelseinstituttet har annonsert at det snart kommer en app vi kan installere for å bidra til den nasjonale dugnaden og smittebekjempelsen - med bevegelsesdataene våre. Vil vi dele informasjon om hvor vi befinner oss med staten? Er det trygt, og hva om dataene kommer på avveie? Hva er egentlig en zero-day exploit. I denne episoden deler tre mennesker med teknisk bakgrunn sine personlige tanker rundt appen, åpenhet, datadeling og personvern.

 • Smittestopp-appen: Overvåkning til felles beste?

  Nærmere 1,5 millioner nordmenn har allerede lastet ned smittesporingsappen Smittestopp. For å kunne lette på restriksjonene og hindre en oppblomstring av koronaviruset, så må vi alle ta den i bruk. Men er det så rett frem? Hva er problematisk? Finnes det alternativer? Hva gjør andre land, og er det greit med så stort sosialt press? Vi tar debatten i ukens episode. Ukens gjester er Inga Strümke og Simen Sommerfeldt. Programleder er Christian Brosstad.

 • LørnTech - Nødvendig IT infrastruktur for presisjonsmedisin i Norge

  Hvorfor er det så stor forskjell mellom klinikk og forskning når det kommer til tilgang på våre helse data, for burde ikke de legene som møter oss i hverdagen ha tilgang på like mye data som de som forsker? Og når vi har et offentlig helsesystem i Norge hvor alle har tilgang til likt helsevesen, burde ikke Norge bruke sin mulighet til å lage verdens beste stordata av vår helsedata? I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med Under Avdelingsdirektør hos Universitetets Senter for Informasjonsteknologi (USIT) på Universitetet i Oslo, Gard Thomassen, om at man må ha et målbilde, og så må man ta seg dit med prøv og feil metoden, raskt. Denne episoden er laget i samarbeid med Bigmed prosjektet ved Oslo Universitetssykehus

 • HealthTalk - Svak tilgang til hjemmemarkedet og kapital bremser veksten i helsenæringen

  Den private norske helsenæringen vokser som aldri før og omsatte i 2019 for 150 milliarder kroner - 25 milliarder var rene eksportinntekter. Men svak tilgang til hjemmemarkedet og kapital bremser veksten og gjør at helsenæringen ikke er enda større og mer vekstkraftig, advarer partner Erik W. Jakobsen i Menon Economics

Scroll To Top