Ledidi blir med på EHiN 2020

14. oktober 2020

Et nytt norsk selskap med stort potensial viser sin teknologi på EHiN 2020.

På EHiN 2020 vil en rekke partnere fra næringslivet vise sine løsninger og fortelle hvordan teknologi kan skape fremtidens helsesektor. Blant dem er de som jobber med velferdsteknologi i små kommuner, samt store globale selskaper som jobber med kunstig intelligens og analyser av store datamengder som genetiske data og bilder. 

Denne uken signerte Ledidi seg opp som gullpartner på EHiN. Det er første gang selskapet er med på Norges største møteplass for digital helse.

Ledidi ble etablert i 2016 og har utviklet produktet “PRJCTS”, som er en skybasert ende-til-ende løsning for helseforskning og kvalitetsregistrering. Løsningen er norskutviklet i et samarbeid mellom teknologer og akademiske klinikere, samt er rettet mot små og store forskningsprosjekter innen helsesektoren.

Det er utrolig morsomt å se at norsk teknologi finner sin vei frem i så tunge områder som kreftforskning, og har potensiale til å bli et globalt selskap. Det er også veldig gøy å se at man har lykkes med å kombinere teknisk og klinisk kompetanse. Det er en forutsetning for å komme frem i den raske digitale utviklingen, sier Nard Schreurs, leder for EHiN.

EHiN har gjennom årene hatt flere titalls partnere fra næringslivet.

Vi er veldig glad for at Ledidi har funnet veien frem til EHiN-plattformen. Det er nettopp der teknologiutviklingen møter helseutfordringer at EHiN ønsker å løfte de gode prosjekter og selskaper, sier Schreurs.

Ledidi jobber mot bedre databehandling

Ideen bak PRJCTS oppsto fra et egenerfart behov for bedre IT-verktøy i klinisk forskning. Ledidi ønsker å tilrettelegge for sikker oppbevaring av verdifulle helsedata og enklere flyt i databehandling og analyse i forskningsprosjekter.

I dag jobber forskere i mange ulike programvarer for å gjennomføre et forskningsprosjekt, og det går med mye ressurser til å flytte data mellom de ulike verktøyene. Vi har samlet all funksjonalitet i én, brukervennlig løsning hvor analyser kan gjøres direkte fra rådataene – raskere, enklere og mer elegant. Stegene fra rådata til grafiske presentasjoner er samlet i ett, sier Ledidis CEO, Einar Martin Aandahl.

Løsningen er skybasert og bruker state-of-the-art teknologier når det kommer til sikkerhet. Når løsningen ligger i skyen, blir det enklere og mer attraktivt å samarbeide om forskning på tvers av institusjoner og landegrenser, da alle samarbeidspartnere kan være med på å bidra til både innsamling og analyse av data.

PRJCTS ble laget særlig med tanke på multisenter samarbeid, og vi er veldig glade for at løsningen nå er tatt i bruk til nasjonale COVID-studier her i Norge.

sier Aandahl og sikter til forskere som har tatt PRJCTS i bruk etter at selskapet landet sin første store kontrakt med Oslo Universitetssykehus tidligere i år.

Nå gleder vi oss veldig til å delta på EHiN! Vi ser frem til å møte både klinikere og beslutningstakere i helsesektoren og snakke om hvordan PRJCTS kan være med på å løse de utfordringene de står overfor i det daglige, samt å la oss inspirere av andre aktører og samarbeidspartnere i sektoren.

Mer om Ledidi

Om EHiN 2020

Leididi er siste selskapet i lang rekke som deltar på årets EHiN-konferanse. I de digitale sesjonene og virtuelle standsene vil du møte representanter fra PA Consulting, Microsoft, Accenture, Sopra Steria, DIPS, Chekcware, Philips, Roche, Sectra, finske Medanets, Visiba Care, Tellu og Swedlock. I tillegg er Innovasjon Norge, Oulu Health og GIEK (Garantiinstituttet for eksportkreditt) med som partnere.

EHiN har vokst frem til Norges viktigste møteplass for digitalisering av helse. I år er også EHiN preget av COVID-19-pandemien, og vil stort sett foregå digitalt. En hovedsending sendes direkte fra Norges Varemesse, Lillestrøm, og blir supplert med en rekke webinarer.

Programmet kan du se her.

Digital tilgang til konferansen vil gi deg tilgang til alt innhold fra EHiN 2020 frem til 1. januar 2021.

 Meld deg på her.