Vibeke Stølen

Klokkeklovnene

Vibeke Stølen er siviløkonom med 10 års erfaring fra kommersiell kommunikasjon og konseptutvikling, samt 15 års erfaring fra entreprenørskap, virksomhetsutvikling og innovasjonsprosesser.

Vibeke brenner for nytekning og innovasjon som kan skape en bedre omsorg for våre eldre. Hun leder nå det profesjonelle skuespillerkompaniet Klokkeklovnene, som har jobbet med forskningsbasert, helsebringende klovning for personer med demens i over ti år. Gjennom sitt fargerike ytre sprer Klokkeklovnene glede og vitalitet på sykehjemmet, og oppnår kontakt med mennesker som mange ikke lenger klarer å komme i kontakt med.

Også for Klokkeklovnene var krisen et faktum da norske sykehjem stengte dørene mars 2020. Men krisen ble snudd med mulighetene robotteknologien ga for å bryte isolasjonen i samfunnet. Via roboten Berntsen kunne klovnene fortsette arbeidet med å møte sårbare eldre uten å være fysisk til stede inne på sykehjemmet. Roboten ble raskt akseptert, og det ble til et stort omstillingsprosjekt hvor en fysisk tjeneste ble digitalisert, testet, tilpasset og hvor det ble skapt umiddelbar verdi for beboere og personal.