SoMe: Psykisk helse blant unge
Sosiale medier og helseapper har blitt viktige arenaer for unge, men hvordan påvirker de egentlig den psykiske helsen? I denne samtalen ser vi nærmere på hvilken rolle digitale plattformer spiller i unges forhold til egen helse, og om de gir støtte eller legger press. Hva er effekten av helseapper som retter seg mot mental helse, selvhjelp og velvære, og hvordan kan vi sikre at de faktisk hjelper, i stedet for å forverre problemene? Vi undersøker både mulighetene og farene ved disse digitale verktøyene. Når er det digitale en utfordring og når er det løsningen?
Kan digitale verktøy som UngSpotlight og ViMo styrke unges psykiske helse?
v/Øyvind Grimsgaard, Youwell
I en tid der sosiale medier dominerer hverdagen til ungdom, står vi overfor store utfordringer knyttet til deres psykiske helse. Men kan digitale verktøy også være en del av løsningen? I dette innlegget deler Youwell innsikt i hvordan verktøy som UngSpotlight, ViMo, Grubl og Modi bidrar til å forebygge psykiske helseplager blant unge, og hvordan skolen kan spille en aktiv rolle i denne forebyggingen.
Ungdata: Forskning på ungdom og sosiale medier
v/Marja Leonhardt, Sykehuset innlandet
Ungdata gir oss et bredt innblikk i ungdoms liv og holdninger. I denne presentasjonen vil vi se nærmere på hva forskningen sier om ungdom og deres bruk av sosiale medier, basert på data fra Ungdata. Gjennom funnene får vi bedre forståelse for hvordan sosiale medier påvirker ungdoms hverdag, og hvilke utfordringer og muligheter dette skaper.
Lek og læring: Psykisk helse på sosiale medier
v/Charlotte Lunde, Oslo Universitetssykehus
Sosiale medier åpner nye dører for å formidle kunnskap om psykisk helse på en lett tilgjengelig måte. Diagnoseinfluenser er blitt et nytt begrep og digitale plattformer har gitt unge et støtteverktøy ved mentale helseplager, men hvor går grensen mellom identitetsutforskning og helseopplysning?
Moderator: Fredrik Skarderud, Spesialrådgiver, Legeforeningen