Digitalisering i kreftforskning: Fra innsikt til innovasjon
Digital teknologi endrer måten kreftforskning utføres på og hvordan ny behandling utvikles. Gjennom nye verktøy og metoder muliggjøres en mer presis og effektiv tilnærming til både diagnostikk og behandlingsplanlegging, med potensial til å forbedre pasientutfall og tilpasse morgendagens behandling i økende grad individuelt. Utviklingen bidrar til raskere datainnsamling, sikrere datahåndtering, og større muligheter for avanserte analyser. Med blikk på både teknologiske og etiske aspekter utforskes det hvordan digitale løsninger kan utnyttes for å fremme innovasjon og kvalitet i kreftomsorgen – og veien videre for å realisere potensialet i digital transformasjon.
TBA tittel
v/Amaia Urrizola, MyPath
Føderert lærende helsesystem for optimal kreftbehandling
v/Elin Hallan Naderi, Oslo universitetssykehus
Vi presenterer her et føderert lærende helsesystem som har som mål å identifisere optimal kreftbehandling ved å lære fra alle pasienter, ikke kun de som deltar i kliniske studier. Dette skjer gjennom personvernbevarende bruk av virkelighetsdataene som registreres i sykehusenes journalsystemer ved diagnostikk og behandling.
TBA tittel
v/Liv Marit Dørum, Kreftregisteret
I sin presentasjon vil hun fokusere på de teknologiske kravene som må oppfylles for effektiv datainnsamling. Hun vil diskutere hvordan man kan hente inn molekylærbiologiske data uten manuelle prosesser, samt integrere medikamentdata direkte fra fagsystemer.
Sekvensering, bildebehandling, og AlphaFold; Nye muligheter
v/Jan Christian Bryne, Google Cloud
Moderator: Iselin Holmedal Marstrander