Skip to content

Arild Haraldsen – Helseplattformen – feil strategi?

Kan også høres fra:

EHiNpodden: Helseplattformen i Helse-Midt er Norges største IT-prosjekt hittil. I 10 år har det vært jobbet mot en god strategi for å få til én journal for vårt helsevesen. Helse-Midt er de som har kommet lengst her til lands, men ikke uten utfordringer.

Prosjektet er omstridt og har mange motstandere. Dagens Medisin har døpt det til “Helvetesplattformen”. På den andre siden er det mange som mener at den nye it-infrastrukturen vil gi såpass mange gevinster at det er verdt det å ha en vanskelig implementeringsfase.

Arild Haraldsen har fulgt prosjektet nøye, og er blant Norges fremste kommentatorer rundt strategi og implementering innen digitalisering av helse. I Computerworld skrev han en kronikk om prosjektet: “Helseplattformen: Hvordan unngå en ny ikt-skandale

Helseplattformen har feil implementeringsstrategi, mener Haraldsen. Det er grunn å invitere ham inn til en podcast for å utdype hva han tenker rundt prosjektet.

Det er en veldig høylytt og polarisert debatt nå. Noen mener nå at dette problemet er medieskapt. Men det er det jo ikke, det er reelle problemer.

Sier Arild Haraldsen i EHiNpodden.

Hør på flere episoder av EHiNpodden:

Scroll To Top