Skip to content

Dansk helseminister til EHiN

Sophie Løhde setter av 800 millioner kroner til AI i helse. På EHIN 2023 forteller hun hvorfor.

Foto: Arthur Cammelbeeck

Artikkel: Redaksjonen, EHiN
30. august, 2023


Det danske Helsedepartementet har offisielt kunngjort at Sophie Løhde vil delta på EHiN 2023, på åpningsdagen den 7. november.

Sophie Løhde innehar den formelle tittelen Indenrigs- og sundhedsminister i Danmark. Etter valget i Danmark i fjor høst 15. desember 2022, tiltrådte hun denne posisjonen.

I fjor skulle hennes forgjenger Magnus Heunicke delta på EHiN, men grunnet nyvalg ble besøket avlyst. 

Sophie Løhde er en dansk politiker (V). Hun var minister for offentlig innovasjon i Lars Løkke Rasmussens tredje regjering fra 28. november 2016 til 27. juni 2019, og medlem av Folketinget siden 2007. Løhde var helse- og eldreminister i Lars Løkke Rasmussens andre regjering, som beskrevet på Wikipedia.

Senest forrige uke gjorde Løhde seg bemerket i mediene ved å tildele betydelige midler, spesielt rettet mot AI innen helse. Målet med dette initiativet er å takle de omfattende utfordringene som helsesektoren står overfor.

Kunstig intelligens skal takle mangelen på sykepleiere: Sundhedsministeren setter av 500 millioner kroner til nye AI-teknologier”, skriver danske Computerworld.

  • Hvis ikke vi ser teknologi som en av de viktigste veiene til å robustgjøre vårt helsevesen, så får pasientene en dårligere behandling, og medarbeiderne kommer til å drukne i pasienter, sier Sophie Løhde til den danske avisen Berlingske.

https://www.computerworld.dk/art/283890/kunstig-intelligens-skal-tackle-manglen-paa-sygeplejersker-sundhedsministeren-afsaetter-500-millioner-kroner-til-nye-ai-teknologier

Løhde vil blant annet delta på EHiNs plenumssesjon, tirsdag 7. november kl 10:30, sammen med sin norske kollega Ingvild Kjerkol.

Scroll To Top