Skip to content

Digital ruteplanlegger erstatter de gule huskelappene

Artikkel hentet fra Fagbladet.no

Etter ett år med systemet Visma Flyt Ruteplanlegger i Midt-Telemark kommune har organisering av kommunens hjemmetjeneste fått en ny betydning. Den har bidratt til utvikling med bedre kontinuitet, bedre kvalitet, og bedre rutetider. Brukerne har mindre følelse av å bedrive “stoppeklokkepleie”.

Vi har ikke lenger de derre gule huskelappene liggende på vaktrommet om at Ola skal ha morgenstell da og da.

Monica Øygarden Halvorsen, avdelingsleder

Ruteplanleggeren er utviklet av programvareselskapet Visma og finner de optimale kjørerutene og arbeidslistene for den enkelte ansatte på bakgrunn av forhåndsbestemte krav.

Nå samles de ikke lenger kl 7.30 på morgningen for å fordele insulinbrukere og sårstell. De oppdragene er det kun helsefagarbeidere og sykepleiere som får. Løsningen setter nemlig opp ruter ut fra de ansattes kompetanse. Det bidrar til at rett kompetanse kommer hos rett pasient. For eksempel har sykepleiere kode 4 og hjelpepleiere kode 3. Slik får bare sykepleiere kompetanseoppdrag 4.

Det er flere praktiske funksjoner med ruteplanleggeren. Det nevnes blant annet at man kan gå inn på hverandres arbeidslister og følge med på hvor langt den enkelte har kommet på ruta si for å få oversikt og hjelpe der det trengs hvis det oppstår noe uventet. Systemet skal ta den raskeste, korteste og mest hensiktsmessige veien i forhold til resten av lista. Selv om vaktene er tidsbegrenset, har flere ved i Midt-Telemark ikke følelsen av å drive med “stoppeklokkepleie”. Løsningen gir mindre stress og mer tid til hver pasient.

Les hele artikkelen her

Scroll To Top