Skip to content

– Helsedata er en verdi fellesskapet må kunne utnytte, sier statssekretæren som åpnet Helsedatadagen

Foto: Anders Løvøy

Hva er egentlig helsedata, og hvordan kan de brukes til et felles samfunnsgode. Dette var bakteppet for helsedatadagen i regi av Ehin i Oslo tidligere i uka, som samlet alt fra politikere til helsetopper fra våre nordiske naboer skriver Anders Løvøy i Computerworld. Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen åpnet helsedatadagen.

– I Hurdalsplattformen har regjeringen anerkjent verdien av helsedata, og vi har satt oss tydelige mål. Fellesskapet må sikres en rettmessig andel av verdiskapningen helsedataene representerer, sa hun.

Det kommer også frem at alt vi vet i dag kun utgjør fem prosent av det vi vet om femti år. Derfor er spørsmålet om hvem som skal få tilgang til informasjonen og kunnskapen så viktig for samfunnet. Til det kommenterer Nard Schreurs fra EHiN som arrangerte Helsedatadagen til Computerworld:

– Vi vil se en enorm økning av det som kan betegnes som helsedata i fremtiden, via pulsklokker, IoT, genetikk, forskning og mye mer. Vi må finne ut hvordan vi kan bruke dem. Per i dag er det vanskelig å få ut dataene fra de gode helseregistre vi har.

Les hele artikkelen her på Computerworld

Scroll To Top