Skip to content

INSPIRE – og den store jakten på helsedata

Norge er verdensledende innen helsedata på grunn av solide og komplette helseregistre, der vi har mulighet til å følge befolkningen vår fra vugge til grav. 

Og registrene blir stadig bedre – nå får blant annet Kreftregisteret omsider inn kreftlegemidler til registeret. Dette har tidligere vært en stor mangel. Etter hvert som flere nye og avanserte legemidler slik som immunterapi kommer på markedet, blir det spesielt viktig å kunne kartlegge bruk og effekt av slik behandling.

På et overordnet nivå er dine helsedata svært viktige, både for helsesektorens planlegging, og for å tilegne mer kunnskap og drive forskning og utvikling av helsetjenesten.

Hvor mye arbeid som ligger bak disse helseregistrene, er du kanskje ikke klar over, og heller ikke hvor manuelle mange prosesser fortsatt er.

I dette EHiN Webinaret tar vi et dykk inn i hvordan den kronglete veiene til helseregistrenes databaser kan være. Hvorfor det er så viktig og nyttig med omfattende helsedata? Og hva gjør norske helseregistre så spesielle?

Les mer om INSPIRE her.

Dette webinaret er produsert i samarbeid med Kreftregisteret.

Du møter blant andre: 

  • Lena Holmström, prosjektansvarlig for INSPIRE, Kreftregisteret
  • Steinar Østerbø Thoresen, leder for onkologisk satsing, Merck
  • Siri Kolle, Inven2
  • (Flere deltakere og temaer følger)

Moderatorer:

  • Elisabeth Jakobsen, Kreftregisteret
Scroll To Top