Skip to content

Ishita Barua på EHiN med aktuell bok om AI

Foto: EHiN
Ishita Barua er en prisbelønnet AI-forsker og har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School. Hun er også kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner. Barua bor i Oslo.

Møt Ishita Barua, lege og forsker, på EHiN 2023 – her får du en unik sjanse til å utforske boka hennes og slå av en prat med forfatteren bak dette aktuelle verket “Kunstig intelligens redder liv – AI er legenes nye superkrefter” som lanseres torsdag 19. oktober 2023.

Artikkel: Redaksjonen, EHiN
Dato: 17. oktober, 2023


I dag ser vi at kunstig intelligens både former og forandrer samfunnet vårt.

AI kan nå mestre utfordrende oppgaver som å diagnostisere kreft, oppdage antibiotika, utvikle skreddersydde legemidler og vaksiner, forutsi pandemier og gjenopprette mobilitet hos pasienter i rullestol.

Kunstig intelligens spås å bli like viktig som elektrisitet og internett. Men hvem skal styre AI, hvordan fungerer den, og hvordan påvirker den vår helse? Ishita Barua, med sin lege- og forskerbakgrunn, søker å besvare disse spørsmålene og å gjøre AI mer tilgjengelig for alle. Hun knytter dette abstrakte konseptet til det kroppsnære med helsen vår.

EHiN har kjøpt 50 eksemplarer av Ishita sin bok og vil dele dem ut til sentrale personer i helsesektoren.

Kortversjon
Fullversjon

På EHiN 2023 får du mulighet til å møte Ishita Barua personlig. Hun vil være tilgjengelig for samtaler og vil til og med tilby personlige hilsener til de som ønsker det. Ikke gå glipp av muligheten til å kjøpe boken og få innsikt i spennende nyheter innen helse og teknologi fra en av feltets fremste eksperter.

AI gir oss muligheten til bedre helsehjelp og kan redde liv. Det er til og med en mulighet for at AI kan være nøkkelen til å løse komplekse medisinske gåter og motta en Nobelpris i medisin i fremtiden. Denne formen for intelligens hjelper oss med å ta bedre beslutninger og minimere feil, noe som er avgjørende i medisinske sammenhenger. Ishita Barua ser på AI som legenes nye superkrefter, som gir dem innsikt i pasientenes kropper og sykdommer som tidligere var vanskelig tilgjengelige.

Kort sagt, kunstig intelligens representerer en spennende fremtid for helsevesenet og kan hjelpe oss alle med å leve sunnere og lengre liv. Baruas bok gir innsikt i dette potensialet og de utfordringene vi står overfor på veien mot å realisere det.

Scroll To Top