Hopp til innhold

En e-helse politikk i strategisk spagat

Kommentar hentet fra Computerworld

Arild Haraldsen er kommentator i Computerworld.

Arild Haraldsen oppsummerer og kommenterer talen til Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på EHiN 2022 i Computerworld.

Hun sa i sin tale at hun vil endre statens rolle i det nasjonale e-helsearbeidet. Hun vil gå fra de omfattende, kostbare, statlige prosjektene, til prosjekter som enklere kan hente ut investeringer i leverandørmarkedet, og som kan realiseres i samarbeid med fagfolk i tjenesten.

Under henvisning til at det skjer så mye positivt i kommunesektoren, og at det skjer mange initiativ ute i «grasrota», sa hun at «det ikke er behov for en offisiell ledertrøye fra regjeringen i digitaliseringsarbeidet».

Hun vil ha en ny tilnærming til e-helsearbeidet, og nevnte spesielt forslaget om å etablere en Helseteknologiordning som bistand til å finansiere arbeidet med journalløsninger i kommunene. «Det er ikke nødvendigvis en god idé», sa kommunedirektør i Stavanger, Per Kristian Vareide, i en etterfølgende paneldebatt. Det kan bidra til å øke mangfoldet og fragmenteringen i sektoren.

Les hele artikkelen her på Computerworld

Scroll til toppen