Hopp til innhold

EHiN Webinar: Hva er en konsulent?

Se webinaret her:

Har du spørsmål til webinaret? Send dem til webinar@ehin.no!

Unødvendig bruk av offentlige midler eller nødvendig kompetanse?

Sommeren 2020 ble preget av debatter rundt bruk av konsulenter innen helse – særlig gjaldt dette Direktoratet for e-helse sitt økende konsulentbruk, men det gjelder også andre offentlige instanser.

Men hva er egentlig en konsulent? Og hva er dens rolle? Er det dyrt å bruke konsulenter – eller koster det mer å ansette folk i faste stillinger? Og hvor lenge kan en konsulent jobbe i samme stillingen? Hvor mye ansvar kan hun eller han ta for retningen av prosjekter før det blir uansvarlig, eller til og med ulovlig?

Det er mange spørsmål som må besvares.

Det er uavklart hvem som eier den faglige kompetansen som bygges opp i en konsulentstilling. Samtidig ser vi en rask teknologiutvikling som trenger høy kunnskap for å håndteres. Kan alle offentlige etater sitte med nok kompetanse til enhver tid?

Dette og mer vil vi snakke om onsdag 19. august mellom 10-12. Direktoratet for E-helse og IKT-Norge har bekreftet at de deltar – men flere vil følge.

«I juni avholdt IKT-Norge sitt eHelseforum i Vitensenteret til Kreftforeningen, der bransjen fortalte Stortinget om sine tanker rundt Akson. Vitensenteret vil være stedet for flere webinarer med EHiN.» Foto: Monica Michelsen, IKT-Norge

Hva: Seminar/webinar i regi av EHiN

Om: Hva er en konsulent – ulike roller i digitaliseringen

Hvem: Direktoratet for E-helse, IKT-Norge, ulike konsulentselskaper, representanter fra helseregioner, andre.

Hvor: Vitensenteret til Kreftforeningen *, Kongensgate 6, Oslo, og digitalt via nett

Det legges ut en åpen stream neste uke for å følge med webinaret.

* avhengig av reguleringen rundt COVID-19 er det ca 30 fysiske plasser tilgjengelig. Webinaret vil være tilgjenglig online etter selve sendingen.

Scroll til toppen