Hopp til innhold

Hva kan du forvente av årets EHiN?

Når duften av fårikål kommer fra kjøkkenet er det på tide å tenke på EHiN igjen. Norges største møteplass for digital helse er tradisjonelt klemt inn mellom presentasjonen av det nye Statsbudsjettet og, folkelig sagt, “julebordsesongen”. Det var ved starten av EHiN i 2014 et innspill fra Helse- og omsorgsdepartementet, som ønsket å ha en plattform for å legge frem planer for det nye året.

Med det har EHiN landet på den første uken i november, i år på 8. og 9. november. I år avholdes EHiN for 9. gang. Også i 2022 vil vi ha rundt 200 foredragsholdere, over 60 sesjoner,rundt 60 utstillere og 20 start ups.

Mange spør “hva er temaet for årets EHiN?”. Det er vanskelig å fange EHiNs innhold i noen korte setninger. Det er veldig mye som foregår innen helse, og teknologiutviklingen går raskere for hver dag. 

Kommuner ligger i førstelinjen av de som møter utfordringer, ofte med små ressurser. Det er en viktig utvikling i kommunene – velferdsteknologi, digital hjemmeoppfølging, sensorer og mobilitet. Det krever mye omstilling og endringsledelse. 

EHiN har et tett samarbeid med blant annet KS og Helsedirektoratet rundt disse temaene, som finnes flere steder i programmet.

Et annet viktig tema er kunstig intelligens. Bruk av automatiserte prosesser og analyser har tatt fart, og begynner å påvirke helsesektoren på flere områder. Nasjonalt senter for e-helse lanserer en ny rapport/undersøkelse på EHiN i år. Kunstig intelligens er med i flere sesjoner.

Nytt i år er fokus på bærekraft. Dette er et gjennomgående tema i nesten alle debatter som er fremtidsrettet. Innen helse er dette noe som har kommet sterkt de siste årene. “Helse” er samlet en stor aktør i verden, og med alle sykehus, pasientreiser og materialforbruk er det mye å hente her. Sammen med SINTEF, Norsk helsenett, GoForIT, Footprint og andre blir dette tatt frem i flere sesjoner.

Fra utlandet har vi en stor delegasjon fra Danmark som ledes av Danmarks Sundhedsminister, og en dansk paviljong. Finland stiller med Oulu Health og flere foredragsholdere, mens også Sverige er godt representert i programmet. Vi har et Nordisk spor med fokus på samarbeid.

Vi håper du finner din vei i programmet – det er mye å velge mellom. Det er fornuftig å komme med en god plan til EHiN – hva ønsker du å få med deg, hva trenger du oppdatering på?

Men for å gjøre det litt lettere vil (nesten) alt som sies på EHiN være digitalt tilgjengelig i vår konferansesuite Tappin.

På kvelden er det en fin konferansemiddag, med blant annet Helene Bøksle og et festband.

Vi håper å se deg 8. og 9. november på X Meeting Point.

Scroll til toppen