Skip to content

Stille før stormen

Sommerhilsen EHiN 2021

Det er snart sommerferie for de fleste. Vi legger et utrolig år bak oss. Fra sommeren i fjor stengte Norge, og store deler av verden, seg ned under en stadig mer alvorlig pandemi. Først sent på året i 2020 kom de første meldinger om vaksiner, og i løpet av våren snudde langsomt perspektivet til et mer åpent samfunn.

De siste ukene har det gått fort. Ikke bare med vaksineringen og åpningen, men også med for eksempel et koronasertifikat og et EU-sertifikat. For mange av oss betyr det at vi kan reise og møte familien, og kjøre igjen, selv om mange fortsatt holder seg i Norge.

EHiN har hatt, som så mange andre virksomheter, et år med berg- og dalbane. EHiN 2020 landet på samme tidspunkt som de strengeste tiltakene ble kunngjort. Konferansen, som har “møteplass” og “mingling” som viktige verdier, måtte gjennomføres heldigitalt. Vi satt opp 45 sesjoner på ca en time – og fikk god tilbakemelding på både innholdet og formatet.

Koronatiden har også blitt en turbo for digitalisering i helse. Både kommuner og helseforetak, og ikke minst fastleger og psykologer, gikk imponerende raskt over på digitale løsninger. Læringen har vært enorm.

For EHiN sin del har 2021 startet. 

Selskaper som allerede har signert deltakelse som utstillere er Accenture, Capgemini, Dignio, Imatis, Ledidi, Omilon, PA Consulting, TietoEvry, DIPS, Siemens Healthineers og Visiba Care. Minst like mange har tilsagt deltakelse, men har ikke rukket å skrive under kontrakten. Og flere vil det bli. I tillegg er det et samarbeid med Innovasjon Norge, Norway Health Tech og Norwegian Smart Care Cluster for å få gode rammer for start-ups og scale-ups.

Har du spørsmål om teknologi – da er EHiN plassen å spørre. Alle leverandører vil gjerne fortelle hva de driver med, hvordan de ser på innovasjon og hvordan teknologien deres kan brukes fornuftig i hverdagen.

EHiNs andre viktige element er programmet. Vi har mange titalls gode forslag, og sammen med programkomiteen ( se her https://ehin.no/2021/programkomiteen/) vil programmet raskt etter sommeren rulles ut på nett.

EHiN 2021 blir en full hybrid konferanse. Den fysiske delen foregår på X Meeting Point rett utenfor Oslo (https://xmeetingpoint.no), mens det vil være en fullverdig konferanse for de som ikke kan delta fysisk. Billetter til begge deler er lagt ut for salg (https://ehin.no/2021/billetter/).

Midtgang/Minglested – X Meeting Point

Mye har skjedd også i e-helselandskapet. Rett før sommeren kom en rapport fra Riksrevisjonen med sterk kritikk på det store arbeidet med Én innbygger – én journal. Et fortjent rødt kort, skriver EHiNs leder Nard Schreurs i sin blogg på Dagens Medisin.

I et bilag fra Mediaplanet skriver Schreurs om et bærekraftig helsesystem.

Det vil forhåpentligvis blir en god sommer for de fleste. Det er en viktig hvileperiode før vi går over til en hektisk tid. Først er det Arendalsuka, som er startskuddet for valget i høst. Det ser ut til at det blir en ny farge på regjeringen, men uansett vil Bent Høie forlate helsedepartementet etter åtte år. En ny helseminister blir det – samtidig som en ny departementsråd (Cathrine Lofthus) og en ny leder for Direktoratet for e-helse (Marianne Hornnes) starter.

Vi håper at alle tre vil være med på EHiN 2021 – men det er foreløpig ikke bekreftet. Vi håper at du vil være med på EHiN 2021. Vi trenger å samles og mingle rundt den kraftige teknologiutviklingen i helse.

Ha en god sommer!

Nard, 

sammen med resten av EHiN-teamet; Cora, Elisabeth, Christian og Espen

Scroll To Top