Hopp til innhold

Anita Moe Larsen blir kommunikasjonsdirektør på Sunnaas sykehus

Artikkel: Redaksjonen EHiN

16. mai, 2023


Anita Moe Larsen. Foto: Mikael Luksepp 

Fra 1. juni tiltrer Larsen i ny stilling. EHiN har tatt praten med den erfarne kommunikasjonsrådgiveren om hennes syn på teknologiske løsninger i helse, og veien videre i ny rolle.

– Hei Anita, gratulerer med ny stilling som kommunikasjonsdirektør på Sunnaas sykehus. Kan du fortelle litt om din nye rolle?

– Tusen takk! Jeg er veldig glad for denne muligheten. I og med at jeg ikke har startet enda, vet jeg ikke helt hva som venter meg. Men jeg vet det er et svært kompetent team og ledergruppe som venter på meg, og jeg gleder meg til å ta fatt. Det første på planen er Arendalsuka.

– Kan du fortelle litt om din bakgrunn?

– Jeg har jobbet i flere bransjer og med mange spennende mennesker, de siste 10 årene innen helse. Utdanningen har jeg innen markedskommunikasjon, PR, ledelse og økonomi, og jeg har erfaring fra inn – og utland. Som kommunikasjonssjef i Norway Health Tech ble jeg godt kjent med helsebransjen, både industrien og helsetjenesten, og fikk jobbe med viktige prosjekter og prosesser. Jeg begynte å jobbe hos ett av medlemmene av klyngen, Nordic Neurotech, da jeg var på jakt etter nye utfordringer og her fikk jeg jobbe svært bredt. Jeg har vært gjesteforeleser ved OsloMet, deltatt i programkomiteer (blant annet EHiN), faglige nettverk, paneldiskusjoner og debatter. Nå gleder jeg meg veldig til neste kapittel.

– Hva vil du ta med deg fra tidligere erfaring inn i din nye rolle?

– Jeg har de siste årene jobbet med innovative selskap, organisasjoner og mennesker som har inspirert og utfordret, og som har latt seg bli utfordret. Det motiverer til å tenke annerledes og se ting med nye briller. Det håper jeg fortsetter. Jeg er også vant til å ha mange baller i luften, flere roller samtidig og være tydelig; det har jeg en mistanke om blir nyttig også fremover.

– Hva blir ditt hovedfokus fremover i din nye stilling?

– Først og fremst skal jeg bli kjent med mine nye kollegaer, og lære av dem. Så vil vi i fellesskap sette en kurs fremover. Men at vi skal løfte synligheten til Sunnaas innen forskning, innovasjon og undervisning, det er sikkert.

– Hva er det viktig å tenke på når vi skaper teknologiske løsninger innen helse?

– Vi må huske at teknologiske løsninger er verktøy, og ikke en løsning i seg selv. Det skal gjøre arbeidet lettere, bedre og sikrere for personell, pasienter og pårørende, og ikke stjele oppmerksomhet eller tid i hverdagen. Det er derfor man må teste og verifisere, og involvere brukerne underveis. De som skal ta ting i bruk må ha en tydelig stemme slik at teknologien skaper verdi og ikke blir «nok et system». Innføring av ny teknologi vil også utfordre organisasjonen, noe man må ha med i regnestykket. Men vi må ta nye teknologiske løsninger i bruk og tenke nytt, kun slik kan vi møte utfordringene i helsetjenesten fremover. Det er derfor viktig at sykehus, sykehjem og kommuner åpner for å samarbeide slik at fremtidens verktøy fungerer for de som skal bruke dem. Så vi har alle viktige roller å spille for å sikre best mulig resultat ved innføring og bruk av teknologi. 

– Kommer vi til å se deg på EHiN igjen i din nye rolle? 

– Det håper jeg. EHiN er en viktig møteplass hvor offentlig-privat samarbeid og innovasjon er i fokus. Sunnaas sykehus er en pådriver for dette og vil fortsette å være fremoverlent og åpen for samarbeid. Det er slik vi sammen kan sikre en bærekraftig helsetjeneste nå og i fremtiden.

Scroll til toppen