Hopp til innhold

Sommerhilsen 2022

Det er mye aktivitet i “e-helsemarkedet”. Står vi foran det store gjennombruddet?

Vi går mot sommerferie og det betyr ferie for mange og kanskje med et reisemål lenger unna etter to sommere med pandemi. Likevel ble det ikke en enkel vår. En krig i Europa, høye strømpriser, økende renter, kapasitetsproblemer på flyplassene og en skyteepisode i Oslo.

Det er derfor fint å kunne ta seg noen uke fri for å hvile kropp og sjel.

Det har vært en tid med mye aktivitet for mange. En modningsprosess i e-helseområdet fikk en skikkelig boost under pandemien. På kort tid ble smidige og kontaktløse helsetjenester løftet høyt på agendaen.

Modenheten ligger også i markedet. Både Imatis (av DNV) og Confrere (av et amerikansk selskap) ble kjøpt opp. Vår opplevelse er at mange scale ups har fått lettere tilgang til kapital.

Helseplattformen gikk live, selv om det kun var delvis. Direktoratet for e-helse fikk kritikk i Stortingets kontrollkomite. Og det er høy aktivitet i alle helseregioner og kommuner.

For EHiN sin del har det også vært et hektisk halvår. Etter et vellykket EHiN 2021 på X Meeting Point sist november har vi jobbet hardt med målet for å utvide EHiN til en helårsplattform med mange aktiviteter (se også lenger ned).

I tillegg til webinarer og podcaster lanserte vi Helsedatadagen, som med 160 deltakere i mai ble en suksess. Mange ønsker at EHiN gjentar det, og vi satser på én eller to Helsedatadager også neste år.

Helsedatadagen 24. mai 2022
EHiN-webinar om sosial ulikhet

Dette halvåret har vært innholdsrikt med mange reiser og aktiviteter. EHiN besøkte HIMSS Global i USA, Vitalis, DIPS Forum, Yggdrasil, og HIMSS Europe i Helsinki. I Norge besøkte vi Bergen (Helse Vest IKT, Haraldsplass og eMeistring), Stavanger (Fastlegekonferansen og Helse Campus/SUS/Stavanger kommune/NSSC).

EHiNs stand på HIMSS Europe i Helsinki

EHiN er også for første gang godt representert på Arendalsuka. Med åtte sesjoner leverer vi et fyldig program sammen med partnere. Et høydepunkt er en samtalen med statsråden Ingvild Kjerkol.

Se: https://ehin.no/arendalsuka/

Etter sommeren går det veldig fort mot selve EHiN 8. og 9. november.

I år slipper vi lang usikkerhet på grunn av en pandemi, og håper og regner med å levere en enda bedre EHIN enn i fjor. Bedre sesjoner (vi jobber mer med innholdet) og oppfølging av foredragsholdere, og noen nye temaer som bærekraft, nye og grønne sykehus og bruk av 5G innen helse.

Vi inntar også en ny og romslig messehall, der utstillerne får mer plass for å breie seg ut på. Det vil gi deltakerne mye bedre vilkår til å kunne lære noe nytt fra utstillerne. Generelt blir hele utstillingsområde fylt med aktivitet, mingling og læring.

Vi har allerede flere utstillere enn i fjor med nykommere som Telenor, NetNordic og Sopra Steria.

Noen av våre partnere

Også i år vil helse- og omsorgsministeren Ingvild Kjerkol være på EHiN, men i år får hun selskap av den danske Sundhedsministeren Magnus Heunicke.

Dette er et ledd i at EHiN ønsker å være en plattform med et mer Nordisk perspektiv. Mange av de spørsmålene og utfordringene vi har innen helse vil vi kunne lære av våre naboer, og omvendt. Vi må ha en felles strategi for å bygge en digital helseverden basert på våre nordiske samfunnsverdier som likhet, tillit og respekt.

Så har vi lært en del i fjor. Bedre busstrafikk mellom Lillestrøm og X Meeting Point – det skal være enkelt å komme seg til og fra til en hver tid. Så blir det underholdning på middagen!

Vi gleder oss til høsten!

EHiN-gjengen, Elisabeth, Cora, Christian og Nard

Scroll til toppen