Hopp til innhold

Thomas Smedsrud utnevnt som ny konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS

Thomas Smedsrud (46) overtar stillingene som konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS AS fra 1. august 2023 etter Kolbjørn Haarr, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Artikkel: Redaksjonen EHiN

19. juni, 2023


Haarr vil fortsette å bidra til selskapet gjennom sin plass i styret. Under Haarrs ledelse gjennomførte selskapet flere oppkjøp og etablerte Kernel-gruppen, som i dag inkluderer flere IT-selskaper, hovedsakelig innen helsesektoren. DIPS, med base i Bodø, er det største selskapet i gruppen og leverer elektroniske pasientjournaler til hele spesialisthelsetjenesten utenfor Midt-Norge.

Smedsrud har legeutdannelse og har tidligere vært ansatt i McKinsey. De siste årene har han fokusert på e-helse og har arbeidet med dette både i konsulentselskapet Accenture og ved Oslo Universitetssykehus. Han bringer med seg en unik kombinasjon av medisinsk kompetanse og erfaring innenfor strategisk rådgivning og e-helse, som vil være verdifull i hans nye roller som konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS AS.

Du inntrer i rollen som konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS. Hvordan føles det å få denne muligheten?

Det føles som en unik mulighet til å få jobbe med det jeg liker aller best. Samtidig er det et stort ansvar. Heldigvis har jeg hundrevis av fantastiske medarbeidere som er blant de beste i verden på e-helse.

Hva går din nye rolle ut på?

Rollen handler jo først og fremst om å sørge for tett samarbeid mellom alle de snart 600 ansatte i Kernel og bidra til at de kan få gjøre det de kommer til oss for, nemlig å sikre alle norske helsearbeidere gode digitale arbeidsflater

Hva ser du som de viktigste oppgavene og målene dine i den nye stillingen?

Nå skal vi sørge for at hele spesialisttjenesten utenfor Midt-Norge får maksimalt ut av DIPS Arena, og så skal vi levere en moderne, brukervennlig pasientjournal til norske kommuner. Og så skal vi samtidig gjøre oss klare for større oppgaver utenfor Norge.

Hvordan er din nye stilling sammenlignet med rollen du hadde som viseadministrerende direktør i Kernel?

Det siste året har jeg hatt ansvaret for satsningen vår på primærhelse. Det skal jeg fortsette med, men jeg kommer jo også tilbake til spesialisthelsetjenesten som jeg har jobbet med i mange år.

Hva vil være ditt fokus fremover når det gjelder E-helse ?

Web, mobil og AI har forandret privatlivene våre, og framover skal vi gjøre det samme i helsetjenesten. Det må gjøres på brukernes premisser, og det blir det aller viktigste.


Kommer vi til å se dere på EHiN?

Absolutt. Vi gleder oss allerede!

Haarr uttrykker sin takknemlighet og glede over å kunne overlate stafettpinnen til Thomas Smedsrud, som han selv var med på å ansette. Han ser frem til å se hvordan Smedsrud vil videreføre arbeidet og lede selskapene videre.

– Det har vært en ære og en glede å få lede dette selskapet som leverer så viktig programvare til så mange helsearbeidere landet over. Jeg vil takke alle medarbeiderne i DIPS og de andre selskapene for det utrettelige arbeidet de gjør for å lage trygge, effektive og brukervennlige løsninger for alle helsearbeiderne der ute. Det blir bare viktigere og viktigere.

– For meg har det vært viktig å fullføre det oppdraget jeg ble satt til å gjøre av styret. Når vi nå har så kompetente ledere på alle nivåer av organisasjonen, føles det trygt å overlate ansvaret til Thomas og hans team. Jeg har jobbet sammen med Thomas siden jeg ansatte ham for snart fire år siden, og han har siden vært instrumentell i arbeidet med å komme dit vi er nå. Det er en ekstra glede å overlate ledelsen til en som kjenner konsernet og kundene våre så godt. Jeg ser fram til å følge med videre som styremedlem, sier Haarr.

Scroll til toppen