Hopp til innhold

Helsinki – med radikal endring i sikte  

City of Helsinki har jobbet aktivt for å utvikle fremtidige helsetjenester med gründere og forretningspartnere, inkludert å pilotere nye digitale tjenester for sosial- og helsesektoren. EHiN har tatt turen til den finske metropolen for å undersøke hva som beveger seg innen e-helse og innovasjon.

Artikkel: Skrevet av Sunniva Balstad

14. juni, 2023


Et nordisk samarbeid

Radical Health Festival (RHF) er en ny, internasjonal konferanse om digitalisering innen helse – som finner sted på Helsinki Expo and Convention Centre 12.-14. juni 2023. Den tre dager lange konferansen dekker et program med fokus på kunstig intelligens, mental helse, en aktiv alderdom, cybersikkerhet, innovasjon og digitalisering av helsesektoren. Ambisjonen er å øke tempoet på transformasjonen innen helse. European Society of Cardiology og Health Capital Helsinki er også med på laget.

Helsinkis mål er å utvikle en plattform for testing, utvikling, pilotering og skalere innovasjoner – og i dette arbeidet har konferanser som RHF en viktig rolle, står det omtalt om samarbeidet med RHF på City of Helsinkis hjemmeside.

Her står EHiNs Iselin Iselin Holmedal Marstrander (høyre) med Finnlands Päivi Sillanaukee (venstre)

I en kommentar til EHiN sier Päivi Sillanaukee, Special Envoy for Health & Well-being of Finland – the Ministry for Social Affairs and Health at Finland, at Finland også er interessert i et nordisk samarbeid. Hun trekker frem ønsket om å etablere en tydelig plattform der de nordiske landene kan samarbeide om å konkretisere nødvendige tiltak for nåtid og fremtid. I den forbindelse anser hun EHiN som en naturlig samarbeidspartner. 

RHF grunder og tidligere HIMSS administrator, Sean Roberts startet den nye konferansen med ambisjon om å fremme nye innovative løsninger innen helse. Med en stor gruppe interesserte deltakere, 150 speakere som deler sin ekspertise, paneldebatter og workshops, investorforum, grunder-pitchekonkurranse og nettverksarbeid – kan det virke som at interessen omkring en mer radikal endring innen e-helse er stor.

Heidi Humala, seksjonssjef, Business Environment at Business Helsinki, City of Helsinki, sier at Helsinki kan bidra til RHF med eksperter, selskaper, investorer og andre aktører for å skape radikale ideer, samarbeid og promotere innovasjon i helse. 

”Helsinki is a forerunner in developing and utilising digital health services and health technology. Helsinki has excellent data, expertise and the ecosystem for research, development, testing and applying high-tech solutions for healthcare. Health tech and digital services have a central role in promoting citizens’ wellbeing and health. «In addition, health RDI and international collaboration are important growth areas for Helsinki and companies,” sier hun videre på City of Helsinkis hjemmeside.

Med fokus på gode løsninger og med en frisk bris av radikal tankegang, håper vi derfor å se sterk deltakelse fra Finland også via vårt nordiske nettverk og på EHiN 2023.

Scroll til toppen